Politik

Vi er politiske dyr. Se blot på aberne der har magtkampe, hierarkier og alliancer og retfærdighedssans
Det ligger i generne at vi vil have lige løn for lige arbejde!

Vores hjerne er udviklet dengang vi levede som jægere og samlere i små grupper – nu lever vi i et stort anonymt massesamfund.
På trods af hvor stor en indflydelse folketinget har på vores liv, så er der foruroligende mange der ikke interesser sig for politik. I 2011 viste undersøgelse at 45% ikke viste at venstre og konservative havde dannet regering.

Vælgere med god forestillingsevne har stærkere og mere følelsesladede politiske holdninger.

Vi er mere tilbøjelige til at støtte velfærdsstaten før frokost (når vi er sultne)

Vores modstand mod indvandrede og fremmede skyldes delvist at vi ubevist tænker på dem som en smittefaren (hvis det er anderledes, så kan det være farligt)

Fysisk stærke mænd er mere aggressive, bliver nemmere vrede og føler sig berettigede til en bedre behandling – dette gælder også i politik.

40 til 60 procent af vores politiske holdninger skyldes vores gener og er dermed arvet.

Højre orienterede opfatter verden som et farligt sted præget af egoisme og konkurrence – derfor skal vi slå hårdt ned på kriminelle og have et stærkt militær. De stemmer på maskuline og dominerende personer.
Venstre orienterede mener at vi alle er gode mennesker på bunden og derfor bør fokusere på at hjælpe hinanden og vil helst stemme på personer der fremgår venlige og imødekommende.

Politik handler om at løse problemer – og ikke om værdier.
Politisk magt er noget man får af andre.

Dem med magt, snyder mere og straffer samtidigt snydere hårdere. Magt giver os en følelse af berigtigelse – det medføre at vi tager mere til os selv og giver mindre til andre

Leave a Reply